LIGE NU:

Dekan stopper på AAU

Dekan Lone Dirckinck-Holmfeld fratræder sin stilling ved udgangen af januar.

Lederen af Det Humanistiske Fakultet ved Aalborg Universitet, dekan Lone Dirckinck-Holmfeld, fratræder sin stilling ved udgangen af januar. Det fortæller Aalborg Universitet.

- Det er efter gensidig aftale med rektor, siger Lone Dirckinck-Holmfeld til TV2/Nord.

Fratrædelsen sker, imens det statslige akkrediteringsråd er ved at afgøre, om uddannelsen Humanistisk Informatik skal lukkes eller ej. Den afgørelse forventes at komme i næste uge.

Lone Dirckinck-Holmfeld understreger overfor TV2/Nord, at fratrædelsen ikke er knyttet til sagen om humanistisk informatik, men i stedet skyldes forskelle i ledelsesstil.

Lone Dirckinck-Holmfeld forsætter på Aalborg Universitet som professor ved Institut for Kommunikation. Prodekan Jørgen Stigel bliver konstitueret dekan, indtil en ny dekan er fundet.

AAU har i alt fire dekaner, der sidder i universitets direktion. Det var ellers planen, at Lone Dirckinck-Holmfeld skulle fortsætte indtil sommeren 2016. Hun stopper efter fem et halvt år på posten.

- Jeg er særligt glad for, at vi i løbet af de seneste år har styrket forskningen og effektiviteten, så vi nu ligger over gennemsnittet for alle humanistiske miljøer i Danmark, siger Lone Dirckinck-Holmfeld.