Demokratiet sat til side i Mariagerfjord

Foto: TV2/Nord

Torsdag afgør byrådet i Mariagerfjord Kommune, om otte af kommunens skoler skal lukkes. Flere af kommunens borgere raser nu, for de føler sig fuldstændig overhørt i debatten om den nye skolestruktur.

-     Det er et politisk alibi i stedet for en demokratisk proces, sådan lyder udmeldingen fra repræsentant for skolebestyrelsen på Hobro Nordre Skole, Søren B. Lassen.

Forslaget til den nye skolestruktur blev sendt i høring i september måned. Kommunens borgere indgav i alt 93 høringssvar, men ifølge Søren Lassen stoppede den demokratiske proces herefter.
- Vi synes ikke, vi er blevet hørt i de situationer, hvor vi er kommet med tal, der viser, at vi kan lave et forslag der er bedre, end det udvalget har lagt op. Vi har ikke fået svar på det, vi har sendt ind, og derfor føler vi heller ikke, vi er blevet taget alvorligt, siger han til TV2/Nord.

Dagens avis vidner også om frustration. Under overskrifter som "gælder loven ikke i Mariagerfjord?" og "Byrådet er arrogante overfor borgerne", forsøger borgere at råbe politikerne op, blandt andet ved at præsentere deres forslag til skolestrukturen.

Det er ikke kun i skolebestyrelser, at processen vækker harme. Benny Jensen er ehvervsdrivende, han ejer virksomheden Den-Jet, og han er afhængig af udviklingen i
Mariagerfjord Kommune. Han har derfor ønsket at deltage i debatten om den nye skolestruktur, men også han føler sig overset.

-          Siden vi har indgivet vores høringssvar, har der intet været den anden vej, siger han og fortsætter;
- Det er chokerende, at man ikke tager skolebestyrelser, erhvervsdrivende og borgere generelt, med i noget så vigtigt som en skolestruktur debat. Det er immervæk dem, der er de involverede parter.

Hør borgmester H.C. Maarup svare på kritikken i TV2/Nord 19.30.

Forsiden lige nu