Den bedste nordjyske kryddersnaps
Lørdag eftermiddag blev spændingen udløst på havnen i Hirtshals, da dommerpanelet fandt frem til smagen af Nordjylland under kåringen af "Årets Bjesk 2016".
I alt dystede fire hold lørdag om at lave en traditionel nordjysk krydresnaps, der er så velsmagende, at den får titlen som "Årets Bjesk 2016"
I år var det Marinepigernes bjesk, som faldt i dommernes smag. Dommerpanelet, der var på havnen i Hirtshals, lagde vægt på balancen mellem de udvalgte ingredienser og den afrundede smag.
- Marinepigerne fra Hirtshals leverede et godt håndværk, som gjorde dem til en værdig vinder.De har blandet en bjesk med afrundet smag og skabt en behagelig balance mellem de fire ingredienser: porse, røllike, lyngblomst og havtorn, fortæller Lars Kragelund, der teknisk direktør og masterblender hos Aalborg Akvavit samt medlem af dommerpanelet.
Opskriften på "Årets Bjesk 2016":
4 dele porse
2 dele røllike
2 dele havtorn
1 del lyngblomst