Den Gyldne Jomfruhummerklo 2008
Årets kok i 2008 Allan Poulsen, kok og medejer af Badehotel Strandgaarden på Læsø blev vinder af "Den gyldne Jomfruhummerklo i 2008. Det er således første gang at vinderen er en kok der arbejder på en restaurant på øen.
Hummerfestival på Læsø
Jess Jessen-Klixbüll der er repræsentant for arrangørerne og færgedirektør på øen udtaler:
- Det er naturligvis med stor glæde, at vi som arrangør af Jomfruhummerfestivalen for 5. gang får en vinder fra Læsø. Det viser, at Læsø og råvarer fra Læsø er kommet på det gastronomiske Danmarkskort. Det er et af målene for festivalen.
- Allan Poulsen havde sagt ja til Badehotel Strandgaarden og til deltagelse i Jomfruhummerfestivalen inden han blev året kok i 2008 og da han blev det vidste vi, at vi havde ramt rigtigt.
Maden som vandt
Han lavede en ret med 98 % Læsø og 2 % af resten af Danmark, en symfoni i farver og smag af øen og havet omkring den.
Pris for frækhed og nyudvikling
Bo Bech fra Michelin stjerne restauranten Paustian fik dommerpanelets pris, en Skæppe Læsø Salt, for mod, frækhed og nyudvikling i brugen af Jomfruhummeren. Retten bestod af rå pillede Jomfruhummere, af de store, saltet med røget Læsø Salt, og lagt ind i frisk blomstrende Læsø Lyng og stegt nænsomt på en varm støbejerns pande og serveret på en barkpande, spændende og innovativt.
Deltagere fra Norge
Øvrige deltagere var Mikkel Marchaell fra Henne Kirkeby Kro og Øjvinn Johannesen fra restaurant Solvold i Norge.