LIGE NU:

Den hårde dom: Vi er for tykke

Nordjyderne har for meget på sidebenene, viser undersøgelse med næsten 22.000 nordjyder.

Den Nationale Sundhedsprofil, som Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed har offentliggjort onsdag stempler nordjyderne som for tykke.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af alle os nordjyder har for meget på sidebenene og at der faktisk er 16,4 procent af os, som fylder i kategorien svært overvægtige. Begge grupper er større end landsgennemsnittene og faktisk er vi den region hvor flest er overvægtige i større eller mindre grad og vi er lige i halen på Region Sjælland, som har 16,8 procent svært overvægtige borgere.

Læsø er, efterfulgt af Brønderslev, Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommuner, den kommune i landsdelen hvor flest er svært overvægtige, og faktisk er mere end hver femte beboer på Kattegat-øen svært overvægtig.

Det får regionspolitikerne Anders Broholm (V) og Pernille Buhelt (S) til at sige, at overvægt bør være et politisk fokusområde.

- Det handler også om at sætte allerede i småbørnsalderen, når eksempelvis den praktiserende læge eller sundhedsplejen kan se, at der er behov for en indsats, mener Pernille Buhelt.

Tallene er del af en landsdækkende tendens hvor vores vægt stiger, mens flere og flere af os lægger cigaretterne på hylden.