LIGE NU:

Der er gang i arbejdsmarkedet: Ledigheden falder

Ledigheden falder i samtlige nordjyske kommuner, og beskæftigelsen stiger.

Den seneste månedlige opgørelser fra Danmark Statistik viser, ledigheden falder i samtlige nordjyske kommuner. Antallet af lønmodtagere er steget med 747 fuldtidsstillinger.

-Det går den rigtige vej på det nordjyske arbejdsmarked, ledigheden falder og der skabes nye jobs, det ser vi på med positive øjne. Vi skal fortsat hav fokus på kompetenceudvikling! Vi går ind i en periode med almindelige sæsonudsving, eksempelvis i bygge- og anlægsbranchen, hvor mange er vinterhjemsendt. Her skal vi gribe muligheden for efteruddannelse, siger Lars Christensen, formand for det regionale arbejdsmarkedsråd. (RAR)

I Nordjylland er der i september 474 flere lønmodtagere sammenlignet med september måned 2014. Det er en stigning på 0,3 procent. Ledigheden er samtidigt faldet med 1.022 fuldtidspersoner fra november 2014 til november 2015. I Nordjylland er 4,7 procent ledige, hvilket er 0,4 procent højere end ledigheden på landsplan.

Fordeles udviklingen i antallet af ledige på kommuner tegner Aalborg, Frederikshavn og Hjørring sig for de største fald. Men Aalborg er stadig den kommune med flest ledige, 5,9 procent er ledige. Det laveste niveau af ledighed ser vi i Rebild og Thisted – her er ledigheden begge steder på 3,1 procent.