LIGE NU:

Der handles igen huse i Øster Hurup

Skyhøje varmeregninger har holdt købere fra at købe hus Øster Hurup. Men nu er fjernvarmeværket gået fra naturgas til halm, og det halverer varmeregningen. Og også salgstiden på et hus i byen.

Der er igen kommet gang i boligsalget i Øster Hurup ved Hadsund. Varmepriserne er styrtdykket, efter varmeværket er begyndt at brug halmballer i stedet for dyr naturgas. Det har fået Torben Lauritsen fra Fjellerad til at investeret i et sommerhus i byen. Han har valgt området primært på grund af de billige varmepriser.

- Det er afgørende. Hvis ikke varmeregningen havde været, som den er, så havde vi valgt et væsentligt mindre sommerhus, eller vi havde købt et hus et helt andet sted, siger Torben Lauritsen.

For blot to år siden var fjernvarme ikke noget, man talte positivt om i Øster Hurup. Byens naturgasfyrede barmarksværk var et dyrt bekendtskab for forbrugerne, som måtte betale over 26.000 kroner årligt for at fyre et hus på 130 kvadratmeter op. Ved Energiforliget fra 2012 fik Øster Hurup Kraftvarmeværk lov at droppe den dyre naturgas til fordel for halm. Nu er varmeregningerne halveret og 30 nye forbrugere er efter eget ønske koblet på det lille barmarksværk. Det betyder samtidig, at husene i byen kan sælges igen.

- Fjernvarmen stod simpelthen i vejen for udviklingen, fordi den var så dyr, og så går sådan en by i stå, fortæller formand for Øster Hurup Kraftvarmeværk Svend Erik Pedersen.

Tom Pedersen, der er ejendomsmægler i Øster Hurup bekræfter den positive udvikling. Sidste år blev der solgt nul boliger i området, imens der i år allerede er solgt 8.

- Der er vældig gang i markedet. Vi får solgt mere og mere. Folk er begyndt at tro på, at hvis de køber hus i Øster Hurup, så er det en god investering, og at de kan komme af med huset igen, hvis de ønsker det engang, siger ejendomsmægler Tom Pedersen.

Øster Hurup Kraftvarmeværk har vundet Fjernevarmeprisen 2014.