LIGE NU:

Der kommer flere og flere biler på vejene

Der er kommet flere biler på de nordjyske veje i de seneste år. Mange nordjyder pendler til arbejde, og derfor er det især de meget økonomiske mini- og mellemklasse biler, som bliver langet over disken.

Marc Kongerslev og hans kone har netop skiftet deres gamle Peugeot 308 ud med en ny model. Ligesom mange andre nordjyder arbejder de begge et stykke fra hjemmet, og de mente derfor, at det kunne være fordelagtigt for dem at skifte ud i bilparken.

- Denne her er noget billigere i vægtafgift og går noget længere på literen, siger Marc Kongerslev.

Familien fra Hjørring har udover deres nye Peugeot også en minibil. Den tendens ser man i hele Nordjylland.

- Tendensen er, at vi kunne godt tænke os at have to biler. Folks jobsituation spiller også ind, for i dag er det mere almindeligt at pendle til eksempelvis Aalborg eller hvor man nu lige har job, siger Johnny Lindrup Nielsen, salgschef i Bilhuset Hjørring.

Finanskrisen har betydet, at mange nordjyder har længere til arbejde end tidligere. En gennemsnitlig nordjyde bor i dag over 22 kilometer fra sin arbejdsplads, og det har fået mange til at investere i en ekstra bil.

- Der er altid nogen, der skal have en ny bil. Og der er ingen tvivl om, at folk skal ikke køre mindre til arbejde. Vi pendler som aldrig før, siger sælger Flemming Weiss fra John Andersen Biler i Brovst.

Nye biler er blevet markant billigere i de seneste år, og det mærker man meget konkret hos John Andersen Biler.

- Der er virkelig tegn på, at folk har to biler i deres husholdning i dag. Mange gange kommer folk med en bil og skal så have to med herfra, siger Flemming Weiss.

Den nordjyske asfalt bliver benyttet mere end for få år siden. Flere nordjyske familier har bil i dag end før finanskrisen, og mange familier har nu ikke bare en, men to biler.

- Jeg kører en del arbejdsmæssigt også, og når den anden bliver brugt hver dag, så havde vi behovet for to biler, siger Marc Kongerslev.

Trængslen på de nordjyske veje bliver nok ikke mindre i de kommende år, men der er en sidegevinst ved at priserne er faldet, så flere får udleveret nøglerne til en ny bil.

- Jeg tror ikke, at der kommer færre biler på vejene, men der kommer mere miljørigtige biler på vejene i forhold til, hvad vi tidligere har set, siger Johnny Lindrup Nielsen.

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

60_percent

play Gik på svampejagt - kom hjem med campingplads

121020_kardo_stills_5.jpg

play Kardo fra Opgangen: - Min mor sagde, at vi skulle op til min far i Europa

241116 Affaldssortering

Aalborg Kommune når ikke tidsfrist for ny affaldssortering: - Det er urimelige betingelser

20_percent

play Aalborg Kommune skruer op for test af personale

Til forsiden

Til forsiden