Foto: Christian French

Der var engang?

Børn i førskolealderen i Brønderslev Kommune skal lære at fortælle gode historier.

I en krog af Hjallerup Bibliotek er der gang i de gode ideer. Skuespiller, Lars Olsen, og fem piger fra børnehaven Hegely i Hjallerup er i gang med at digte en historie.

- Prinsessen skal have gult hår, indskyder en af pigerne.

- Hvor bor prinsessen?, spørger Lars Olsen prompte.

- Hun bor i et slot med guldtag, siger en anden pige.

Brønderslev Kommune har besluttet, at alle børn i kommunen, der starter i skole efter sommerferien, skal prøve at arbejde sammen med en professionel forfatter om at skrive en god historie. En opgave, som Lars Olsen, forfatter og skuespiller på Aasen Teater i Sterup, har fået.

- De skal mærke suset. De skal mærke, at lige pludselig bliver verden større, siger han om den kreative proces med at skabe en god historie.
To sofaer er skubbet sammen i det, Louise Lund Jensen kalder for historiekarrusellen. Her sidder børnene, som alle er 5-6 år gamle og digter derudaf. Louise Lund Jensen er kulturmedarbejder ved Brønderslev Kommune og står for dagens arrangement.

- Målet med det er at afmystificere, at historier kun er noget, som bor inde i en bog og man skal være udlært et eller andet for at lave dem - de (børnene, red.) får åbnet deres fantasi, siger hun.

I alt 550 børn fra hele Brønderslev Kommune får i perioden fra 5.-19. marts chancen for at prøve kræfter med at digte en god historie. Når alle har været igennem, bliver historierne udgivet i bogform og distribueret til samtlige daginstitutioner i kommunen.

- Så kan de se, hvilke historier, de andre børn har lavet og de kan læse hinandens historier, siger Louise Lund Jensen.

Bogen bliver illustreret med tegninger, som børnene også har tegnet.