LIGE NU:

Desperat transportbranche: På charmeoffensiv i Farsø

Nysgerrige elever på Farsø Efterskole kunne tirsdag få lov at prøvekøre en specielbygget Volvo-truck. Målet var at lokke de unge til at tage uddannelsen som chauffør, da manglen er stor.

Der er stor mangel på arbejdskraft i transportsektoren. Om et par år vil der i følge transportbranchen selv være brug for 2.500 chauffører.

Derfor er Transportens Uddannelsesfond i disse dage på charmeoffensiv for at lokke de unge til. I dag gik turen til Farsø Efterskole, hvor eleverne kunne prøvekøre en specialdesignet Volvo-truck. 

Mikkel Andersen på 16 år var en af dem, der satte sig tungt i chaufførsædet - han overvejer nemlig at gå ad netop dén vej.

quote I dag er det faktisk ikke nemt at blive chauffør. Der skal rigtigt meget uddannelse til, og det er et kæmpe ansvar, fortæller han - og får formentlig dermed rettet et par misforståelser.

Mikkel Andersen, 10. klasse, Farsø Efterskole

- De fedeste ting ved at være lastbilchauffør, eller fragtmand i det hele taget, er, at du kommer ud og ser landet, fortæller han.

Alligevel er det svært at tiltrække nok unge som Mikkel Andersen.

- Det har nok i for mange år været noget, man har set lidt ned på, siger en ærlig projektchef ved Transportens Udviklingsfond Magnus Købke. En kampagne skal rette op på det dårlige image.

- I dag er det faktisk ikke nemt at blive chauffør. Der skal rigtigt meget uddannelse til, og det er et kæmpe ansvar, fortæller han - og får formentlig dermed rettet et par misforståelser.

At få lov at prøvekøre den specialdesignede Volvo falder i god jord hos Mikkel Andersen fra 10. klasse.

- Det giver dig et overblik over, hvordan uddannelsen er. Og så kan det være, det frister folk, siger han.

- Det kunne godt tænkes, jeg bliver chauffør. Det er min far også - han kører bare skrald.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden