Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Det Blå Danmark deltager i DM i Skills for første gang

Den maritime industri stiller for første gang op til DM i Skills i samlet trop ved årets event, som afholdes i Aalborg.

Når årets DM i Skills afholdes i Gigantium i Aalborg fra torsdag til lørdag i denne uge, vil den maritime industri for første gang stille op samlet. Det sker under navnet Det Blå Danmark, som består af en række organisationer fra den maritime sektor.

- Den maritime industri er i vækst og har brug for flere dygtige medarbejdere. Vi vil især gerne vise, at hvis man tager en erhvervsuddannelse indenfor det tekniske område, er der masser af gode jobs at få og flere muligheder for at læse videre inden for det maritime område. Med en erhvervsuddannelse som for eksempel skibsmontør eller elektriker, kan du tage en mellemlang videregående uddannelse til for eksempel maskinmester eller produktionsteknolog, siger Jenny N. Braat, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Danske Maritime.

Ud over Danske Maritime vil også det maritime center MARCOD og World Careers, som arbejder for at udbrede kendskabet til de maritime uddannelser, være repræsenteret på Det Blå Danmarks stand i Gigantium.

Læs også Aalborg Portland vil tiltrække lærlinge ved DM i Skills

- Vi opfordrer stærkt virksomheder i den maritime branche til at kigge forbi i Aalborg og møde elever, der er i gang med at uddanne sig til faglærte, siger Jenny N. Braat.

Det Blå Danmarks mål med den samlede indsats ved årets DM i Skills er at gøre unge og deres forældre opmærksomme på hvilke uddannelses- og jobmuligheder, der findes i den maritime sektor.

Du kan følge DM i Skills på TV2 Nord Salto, når vi sender direkte fra Gigantium den 28. januar mellem klokken 10 og 12.