LIGE NU:

- Det er alvorligt

Alle muligheder er ikke udtømte, og det vil være klart bedst at undgå en lockout. Sådan lyder det fra flere lærere fra Aalborg Lærerforening, der torsdag holdt generalforsamling.

Formanden for de omkring 2300 lærere, der er organiserede i Aalborg Lærerforening, betegner den aktuelle situation som alvorlig.

- Den er alvorlig for både lærere, elever og forældre. Vi risikerer at miste rigtigt meget af den kvalitet, vi har i folkeskolen i dag, siger Dorthe Kamp.

Hun forklarede i forbindelse med generalforsamlingen optakten til konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening, der nu kan ende med lockout, at hendes vurdering er, at Kommunernes Landsforening som arbejdergiver-parten har talt ned til lærerne.

- Vi synes, de har talt ned til os og har tegnet et billede af, at vi underviser meget lidt og arbejder meget lidt. Det er et billede, vi slet ikke kan genkende fra vores hverdag, fortæller Dorthe Kamp.

Flere af de lærere, som TV2/Nord talte med forud for generalforsamlingen, mener, at den truende lockout præger hverdagen negativt, og de er berørte af i offentligheden at blive beskyldt for ikke at arbejde nok.

- Det er irriterende, for det passer ikke. Det tager tid at forberede undervisning - uanset hvor længe man har været lærer, fortæller Berit Lassén, der er lærer på Sønderholm Skolen og med til Aalborg Lærerforenings generalforsamling torsdag.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden