Det er SKAT, der står herude og banker på

Skyldnere, der ikke lukker op, når fogeden banker på, kan nu se frem til at få døren åbnet af en låsesmed.

De kommende uger får 180 nordjyske skyldnere visit af pantefogeden, og døren bliver åbnet af låsesmeden, hvis de ignorerer henvendelsen fra SKAT.

Gæld til det offentlige forælder efter en periode, med mindre SKATs pantefogeder gennemfører en udlægsforretning, hvor pantefogeden tager udlæg i ens værdier. Alternativt kan man erkende sin gæld. Det sker ved en simpel underskrift på en gældserkendelse, som skal returneres til SKAT inden syv dage.

Langt de fleste erkender, de har en gæld til det offentlige, selvom de ikke lige nu har mulighed for at betale. På den måde kan de spare både fogedbesøg og de omkostninger, der er forbundet med besøgene samt udgifter til låsesmed. Omkostninger, der nemt kan løbe op i mange tusinde kroner.

- Disse muligheder har de pågældende skyldnere haft, men de har valgt at ignorere situationen, og derfor tages der nu skrappere midler i brug, forklarer viceskattedirektør Frede K Nielsen i en pressemeddelelse.

- Det nytter ikke at trække dynen op over hovedet, som en af vores "kunder" gjorde, da pantefogeden bankede på døren i onsdags. Vi kunne se gennem vinduet, at der lå en person i sengen og gemte sig. Vi bankede på ruden, men så blev dynen bare trukket helt op over hårtoppen, forklarer Frede K. Nielsen og fortsætter:

- Borgerne får en sidste chance for at afværge besøget. De vil forinden modtage et brev om, at fogeden og låsesmeden kommer på besøg, og der vil naturligvis være mulighed for at undgå besøget med låsesmed, hvis borgeren kontakter os, slutter han.

SKAT gennemfører i øjeblikket et forældelsesprojekt, der har til formål at sikre statens tilgodehavender. I uge 42 lød startskuddet til projektet og 1.447 ud af 2.958 sager er afsluttet. Projektet afsluttes til nytår.

Forsiden lige nu