Foto: Foto: Ivan Hansen

- Det er tungt for os alle

Det er tungt for os alle sammen, og det er ikke en særlig spændende dag. Sådan lyder det fra Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør hos KMD, der mandag offentliggjorde, at it-virksomheden er tvunget til at afskedige 70 mand alene i Aalborg.

Koncernen har i længere tid har haft travlt med at udvikle og opbygge it-systemet KMD Opus som afløser for flere ældre kommunale it-systemer indenfor løn-, økonomi- og betalingsområdet og det arbejde er nu ved at være færdig.

Derfor er det nu nødvendigt for KMD at skille sig af med 100 ansatte, heraf findes hovedparten af stillingerne i virksomhedens Aalborg-afdelingen, hvor 70 mister jobbet.

- Det er klart, at det ikke er noget, vi synes er særligt spændende, men vi har været bevidste om, at vi havde en pukkel, der skulle løses, og det er så den, vi nu er færdig med. Samtidig havde vi en ambition om, at øget vækst ville kunne løse problem-stillingen, således at vi ikke havde været nødt til at afskedige folk, men sådan er det desværre ikke gået, siger Lars Monrad-Gylling.