Foto: Naturstyrelsen

Det Grå Fyr bliver et til fuglecenter

12 millioner kroner fra Nordea fonden er doneret til et sandt mekka for fugleelskere.

I 2013 blev Det Grå Fyr i Skagen nedlagt og solgt. Men nu bliver fyret centrum i et moderne oplevelses- og naturcenter om fugle.

Sammen med Dansk Ornitologisk Forening, Turisthus Nord og Frederikshavns Kommune har Naturstyrelsen besluttet at lave et moderne oplevelsescenter om fugle. Nordea fonden har doneret 12 millioner til projektet, og det betyder at projektgruppen kan lave nye udstillinger i det 157 år gamle fyr.

- Det Grå Fyr har en helt speciel plads i folks bevidsthed her i det nordligste af Danmark, og det har længe været et stort ønske, at lave et fugleoplevelsescenter i det gamle fyr, der kan give os alle sammen mere indsigt i fugletrækket ved Skagen, siger skovrider Jesper Blom-Hansen, Naturstyrelsen i Vendsyssel.

Grenen i Skagen er allerede et meget elsket sted for fugleglade folk. Masser af fugletræk fra Europa passerer forbi samtidigt med at rovfugle, som havørn og glente kan ses i foråret og efteråret.

-Det Grå Fyr bliver et landemærke for store naturoplevelser og et eldorado for fugleelskere. Fugle er fascinerende vild natur, og projektet vil styrke danskernes forståelse for fuglelivet og motivere til flere oplevelser i naturen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.