LIGE NU:

Det vrimler med uønskede katte

Der har aldrig været flere herreløse katte end nu. Resultatet er ventelister hos de internater, som tilbyder at huse kattene, oplyser DR Nordjylland.

Både Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn har registreret en kraftig stigning i antallet af strejfende og uønskede katte.

- Antallet er enormt stort. Større end noget andet år, siger Karina Thomsen fra Frederikshavn Kattehjem.

Samme melding kommer fra Kattens Værn i Aalborg.

- Der er frygtelig mange herreløse katte i år. Mange flere end der plejer at være. Vi har oprettet venteliste her i sommer, fordi så mange ringer og vil af med katte, siger Anna-Marie Guldhammer Laursen.

Internaterne prøver dog efter bedste evne at huse de uønskede katte, fordi dyrene ellers risikerer en grum skæbne.

- Et par fra Nørresundby fandt en lille kattekilling i en pose, som stod i indkørslen ved baghjulet af bilen.

Heldigvis skulle konen med ud og køre, og hun så, at der stod noget. Så det blev opdaget i tide, siger Anna-Marie Guldhammer Laursen.

Internatsleder og katteinspektør Christian Poulsen fra Kattens Værns internat i Aalborg har egentlig kun plads til 45 katte.

Men i øjeblikket bor der næsten dobbelt så mange. Desuden står der mange på venteliste.

- Det er ikke ideelt, men vi løser det ved at vurdere de enkelte katte og kun sætte dem sammen i grupper, som ikke kommer op at slås, forklarer internatslederen.

Ifølge Christian Poulsen er der flere typiske forklaringer på, at familier ikke længere vil have kat i huset.

- Efter et par år er katten ikke længere interessant, og så skiller de sig af med den. Men det kan også skyldes allergi i familien, forklarer han.