LIGE NU:

DF nedstemt i sag om vagtlægeordning

Det lokale sygeplejeråd og PLO er ifølge DF interesserede i en løsning, hvor sygeplejersker kan varetage opgaver i lægevagten. Men forslaget om en tillægsaftale er blevet nedstemt.

Tre nordjyske vagtlægekonsultationer lukker 1. marts. Det er i Farsø, Brovst og Skagen og vagtlægekonsultationen i Brønderslev bliver heller ikke åbnet igen.

I et forsøg på at lave løse problemet for borgerne i de byer har Dansk Folkeparti foreslået at udskyde lukningen og i en periode undersøge, om det kan lade sig gøre at lave en tillægsaftale; altså en aftale, hvor eksempelvis kommunalt ansatte sygeplejesker kan varetage nogle af opgaverne fra lægevagten.

Det forslag er blevet nedstemt i regionsrådet. 32 medlemmer stemte mod otte. Det er sket, selvom formanden for lægernes organisation (PLO) i et program på TV2 Nord har været åben overfor at forhandle om en tillægsaftale.

Se det i klippet her:

 

Sygeplejersker kan overtage nogle opgaver

- Jeg synes, det er træls, vi er blevet nedstemt. Jeg synes, det er disrespekt for borgerne, der tydeligvis er utilfredse med at de borgernære muligheder forsvinder, siger Erik Høgh-Sørensen.

Hans forslag var at udskyde lukningen i en måned, således at en eventuel tillægsaftale kunne forhandles med PLO. Især idéen med at bruge særlige sygeplejersker, enten som har erfaring med akutafdelinger eller såkaldte anp-sygeplejersker, mener han kunne varetage en del af opgaverne i de lukkede lægevagter.

- Jeg har selv kontaktet den lokale afdeling af sygeplejerådet. Dem er der ingen, der tidligere har kontaktet i den her sag, og det var meget interesserede i forslaget, fortæller han.

I forbindelse med lukningen af vagtlægekonsultationer vil der blive afholdt borgermøder i de berørte områder. Efterfølgende skal mulige løsninger diskuteres. Men det er ikke godt nok for Erik Høgh-Sørensen.

- Jeg frygter bare, at der er nogle møder, hvor det bare bliver til snak, siger han.