LIGE NU:

DGI og DIF: Vigtigt at børn og unge bliver fritaget fra idrætrestriktioner

Børn og unge under 21 år bliver fritaget fra forsamlingsforbuddet på 10 personer i forbindelse med sport og idræt.

Ifølge de varslede coronarestriktioner, der træder i kraft på mandag, skal store dele af amatøridrætten lukkes ned. Men børn og unge må stadig gerne iføre sig fodboldstøvler eller håndboldshorts og fortsætte med kamp og træning. 

quote Foreningsidrætten spiller en utrolig vigtig rolle for børns fysiske og mentale trivsel.

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør, DIF

Forsamlingsforbuddet i Danmark bliver sænket fra 50 til 10 personer, men der bliver indført en udtagelse for idrætsaktiviteter for børn og unge under 21 år, hvor forsamlingsforbuddet fortsat vil være på 50. Undtagelsen betyder, at børn og unge forsat vil kunne dyrke deres idræt i idrætsforeningerne som i dag. En beslutning Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI) kalder 'meget vigtig'.

- Jeg er super ked af, at vi er kommet hertil i Danmark, og at corona har de konsekvenser, det har. Men vi bakker selvfølgelig fuldstændig op om de restrektioner, regeringen kommer med, siger Peter Otte Yde Thomsen. Han er formand for DGI Nordjylland.

- Men vi har arbejdet for, at børn og unge stadig kan mødes og foreningslivet og dyrke idræt, og derfor er vi meget glad for, at de ikke er omfattet af de stramme restriktioner, siger Peter Otte Yde Thomsen.

Ligeledes er Danmarks Idrætsforbund (DIF) lettede over, at de stramme restriktioner ikke rammer den yngste del af befolkningen, når det kommer til idræt.

- Foreningsidrætten spiller en utrolig vigtig rolle for børns fysiske og mentale trivsel, og hvis der ikke var kommet en undtagelse, var der i grove træk reelt lukket ned for børnenes mulighed for at dyrke foreningsidræt i den kommende tid, siger Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør for DIF.