DGI vil styrke pigefodbolden i Nordjylland

Foto: Tv2nord.dk

Nyt tiltag skal give flere spændende tilbud til fodboldpiger. Derfor har DGI Nordjylland snart premiere på et nyt landsdækkende projekt, pigepower.

DGI vil nu gøre noget for at skabe mere interesse for pigefodbolden i Nordjylland. Det nye projekt, Pigepower, er en del af en landsdækkende indsats på pigefodboldområdet, som DGI har igangsat for at få flere piger til at prøve kræfter med fodbold.

Konceptet er for alle piger mellem 4 og 14 år. På Hobros nye stadion starter pigerne med den første samling den 26. august, hvor der bliver noget for både pigerne, deres trænere og forældre. Pigerne får oplevelsen af træning for piger, der tilgodeser deres behov - mens forældrene kan høre et foredrag af en fysioterapeut som fortæller om pigers udvikling og kost. For trænerne er der masser af inspiration at hente til den daglige træning.

- Fodbold i klubberne er ofte på drengenes præmisser. Skal man generalisere lidt, så er der ikke den store forskel på drenge og pigetræneres tilgang til sporten, men der er stor forskel på at være drenge og pigespiller. Det betyder, at vi nu sætter fokus på trænerens rolle overfor pigespillerne og forsøger at komme med inspiration til, hvordan man tilgodeser pigernes behov, der ofte er anderledes end drengenes, fortæller Lars K. Nielsen som er idrætskonsulent i DGI Nordjylland.

Forsiden lige nu