01:57

De studerende på University College Nordjylland skal ikke frygte, at deres uddannelser lukkes. Til gengæld mister 40 ansatte deres job. Foto: TV2/Nord

1 af 2

DGS svarer igen på kritik

Nu vil Danske Gymnasiers Sammenslutning alligevel svare på kritikken. Det skriver de i en email til TV2/NORD.

Tirsdag ønskede de ikke at udtale sig, men nu har Danske Gymnasiers Sammenslutning (DGS) ombestemt sig. Nu vil de gerne kommentere på den kritik, der blev rettet i går, da elevrådet på Mariagerfjord Gymnasium meldte sig ud af DGS.

- Det er brandærgerligt, at elevrådet på Mariagerfjord Gymnasium nu vælger at melde sig ud af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, (DGS). Specielt set i lyset af, at ingen af de nuværende elevrådsmedlemmer har været til et møde i DGS-regi, skriver Tom H. Weinreich, medlem af DGS, til TV2/NORD.

Tom H. Weinreich har sendt en email til TV2/NORD, hvor DGS Region Nord forsøger at forklare, hvordan de oplever hele miseren.

- At udmeldelsen så oven i købet foregår på baggrund af en opfattet "utopisk udannelsespolitik" og "krævementalitet" baseret på DGS principprogram, men principprogrammet er en række langsigtede, ideologiske retningslinjer for, hvordan det danske gymnasium ideelt set skulle fungere - og på ingen måde den kortsigtede arbejdsplan, det er blevet fremstillet som, skriver DGS Region Nord og fortsætter:

- Hvorvidt den krævementalitet, som Mariagerfjords elevråd taler om, findes, er op til den enkelte at vurdere. Men DGS brød i år sin mangeårige tradition med kæmpedemonstrationer i forbindelse med finansloven, eftersom der ikke var besparelser på gymnasieområdet, og vi netop ikke ønskede at udvise "krævementalitet" ved at forlange endnu mere, selvom der stadig er mange forbedringer, der er værd at kæmpe for.

Til trods for at Mariagerfjord Gymnasium har meldt sig ud af DGS, så opfordres de alligevel til at møde op til DGS Nords møder - heriblandt også landsmødet i april.

Se indslaget, hvor DGS kritiseres, ved at klikke på Play ikonet øverst.