Foto: TV2/Nord

Dialog med Læsøs gårdbutik

Masser af små gårdbutikker har klaget over, at de kun må sælge deres varer inden for en radius af 50 kilometer. Nu får de handlende måske en hånd fra fødevareministeren.

Blandt andre gårdbutikken på Læsø er ramt at begrænsingen. Men nu er Fødevarestyrelsen indstillet på en dialog med gårdbutikkerne om problemerne med 50 kilometerreglen. Det har fødevareminister Mette Gjerskov skrevet i et brev til borgmester på Læsø, Thomas Olsen.

Reglen betyder, at butikkerne skal betale et betydeligt gebyr for eksporttilladelse, hvis man sælger varer til detailbutikker, der ligger mere end 50 kilometer væk. Og det gør det vanskeligt for gårdbutikken på Læsø, da de første 30 kilometer er vand.

Ministerens vilje til dialog vækker glæde på Læsø.

- Jeg håber, at vi kan få kigget på den her, synes vi, lidt tåbelige regel. Enhver begrænsning i forhold til salg fra gårdbutikker har vores politiske interesse, og det arbejder vi selvfølgelig på , siger Læsøs borgmester, Thomas W. Olsen, som dog endnu ikke tør sige, om dialogen kan føre til dispensationer.

50 kilometerreglen rammer også andre øer, hvorfor Ærø, Samsø, Fanø og Langeland har bakket op om Læsøs appel til fødevareministeren.