SENESTE NYT:

DigiTALT Er de nordjyske virksomheder frække nok?

Denne gang i DigiTALT handler det blandt andet om, hvorvidt nordjyske IT-virksomheder er gode nok til at bejle til de IT-studerende på AAU. Er de frække nok til at gafle de bedste kandidater, spørger panelet.

Det er nærmest reglen mere end undtagelsen, at de studerende på IT-uddannelserne på Aalborg Universitet får betalt deres fadøl i fredagsbaren. Enkelte bliver endda særligt udvalgt til dyre middage på restauranter. Årsagen er, at IT-branchen desperat mangler arbejdskraft – og derfor ikke går af vejen for at bejle til de studerende med alt fra fadøl til gourmetmiddage.

Den praksis får dog ikke medlemmerne af ugens DigiTALT-panel til at løfte øjenbrynene. Nærmest tværtimod.

- Jeg har været med adskillige gange, hvor vi har arbejdet med ’hvad kan vi lokke de unge med?’ Det er altså noget, man har brugt længe, konstaterer Jeanett Kaare, partner i reklamebureauet Weltklasse.

Heller ikke Tonny Thorup, direktør for Destination NORD, er forbavset over den gavmilde praksis hos IT-virksomhederne.

- For at være helt ærlig: Som arbejdsgiver kunne jeg finde på hvad som helst. Det her er jo bare en kamp om at få de bedste medarbejdere. Vi ved jo alle sammen, at man ikke kan drive en virksomhed, hvis ikke man har de bedste medarbejdere, siger han.

Tonny Thorup frygter derimod, at Nordjylland som landsdel kan gå hen at miste de dygtigste i branchen, hvis ikke man som virksomhed tør at ’træde speederen i bund’, når der skal bejles til de studerende.

- Det, jeg er mest bekymret for, er om nogle af de ’stille’ nordjyske virksomheder er frække nok. For hvis nu nogle virksomheder omkring Aarhus eller længere sydpå er mere kreative, så løber de jo med de bedste, siger Tonny Thorup.

Helt uden omkostninger?
Der er dog også skepsis at spore omkring IT-virksomhedernes indsmigrende tilgang til de studerende på AAU. Pernille Vigsø Bagge, sognepræst i Løgstør og tredje medlem af ugens DigiTALT-panel, mener, at man næsten kan betragte virksomhedernes fremfærd som en slags stalking.

- Hvor gratis er det? Er det her fuldstændig uden omkostninger, spørger hun med henvisning til, at det måske kan være svært for de unge helt at gennemskue virksomhedernes reelle dagsorden.

Der er med andre ord endnu en gang lagt op til en god og munter diskussion af ugens højdespringere på de sociale medier, hvor en fartglad Lamborghini-ejer også får et par velvalgte ord med på vejen, ligesom julestemning i gaderne flere måneder før jul også trækker fronterne skarpt op i panelet.

Se ugens udgave af DigiTALT allerede nu over artiklen – eller kig med klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Til forsiden

Til forsiden