DM-guld til KIF: Aalborg nøjes med sølv

KIF Kolding Københavns håndboldherrer vandt DM-guldet fredag aften med 19-17-hjemmesejr over Aalborg Håndbold.

DM-revanchen lykkedes for KIF Kolding København. Fredag aften på hjemmebanen i Kolding vandt KIF'erne håndboldherrernes DM-guld med en 19-17-sejr over Aalborg Håndbold.

Samlet sejrede KIF Kolding København med 42-35 efter at have vundet det første finaleopgør i Nordjylland med 23-18.

Med sejren fik KIF Kolding København revanche for sidste sæsons finalenederlag til netop Aalborg-holdet.

Især værternes Lukas Karlsson spillede godt i første halvleg, som KIF Kolding København førte for det meste. Svenskeren var stort set den eneste skudtrussel fra distancen for KIF-holdet.

Hjemmeholdet gik til pause foran 12-11, og dermed var Aalborgs spillere tvunget til at komme frem ad banen i anden halvleg.

Udeholdet stod egentlig ganske fint i forsvaret, men problemet for nordjyderne var, at de rent offensivt ikke kunne presse KIF tilstrækkeligt.

Længe var stillingen 13-13, men med lidt over 20 minutter tilbage bragte Aalborg sig foran 14-13.

Et kvarter inde i anden halvleg havde KIF kun scoret to mål, og stillingen var blot 14-14 efter 46 minutters spil. Kønt var håndboldspillet bestemt ikke på det tidspunkt, men der blev fightet for alle bolde. Så intenst var det.

10 minutter før tid var stillingen 15-15, men derefter trak KIF fra - blandt andet takket være keeper Kasper Hvidt, som snuppede to straffekast. Først fra Håvard Tvedten og dernæst fra Mads Mensah Larsen.