Foto: Marie Bergmann

Drabsanklaget tiltalt for at plante falske spor

En forfalsket fuldmagt var årsag til, at Nordjyllands Politi blev ledt på sporet af en forkert gerningsmand i sagen om drabet på Tina Olesen.

Den 25-årige mand, der står tiltalt for drabet på Tina Olesen tilbage i december 2010, er ikke kun anklaget for selve drabet. Han er samtidig anklaget for at plante falske spor i sagen.

Ifølge anklageskriftet havde den 25-årige mand underskrevet en fuldmagt med et falsk navn, om at han overdrog sin mobil og sit telefonnummer til en anden person.

Da Nordjyllands Politi efterforskede sagen, blev også Tina Olesens mobiltelefon og opkaldene til denne mobil gennemgået, og her bragte den falske fuldmagt politiet på sporet af en forkert gerningsmand, som blev anholdt i sagen.

Det falske spor gik ud over en 23-årig mand fra en mindre by i Vendsyssel, som i to uger sad varetægtsfængslet i sagen. Senere blev den 25-årige tiltalte dog varetægtsfængslet og sigtet for drabet.

Tina Olesen blev fundet død af arbejdskollegaer i sin lejlighed i Skovsgård den 27. december 2010. Hun var bagbundet med et viskestykke og havde en ledning omkring halsen.

Den 25-årige nægter at have kvalt Tina Olesen. Han forklarer i stedet, at det var et uheld i forbindelse med en sexleg.