LIGE NU:

Drop "flyveren": Ny metode lader babyer spise selv

Er det snart slut med amning, og bruger du adskillige timer ved gryderne, når du skal lave grød ? Så er der måske håb forude, for en ny metode skal gøre det lettere for både forældre og børn, når det er spisetid.

Brandbilen og flyveren har måske kørt og fløjet for sidste gang. En ny metode kaldet BLW - oversat til dansk kaldet 'baby styret madtilvænning - ' skal gøre spisetid lettere for både forældre og børn.

BLW er en ny madmetode beskrevet i bogen 'Jeg kan godt selv', og den går ganske simpelt ud på, at barnet selv får lov til at spise.

Ina Froberg har sønnen Villads på godt et år, og hun har længe praktiseret den nye madmetode.

- Da vi først havde prøvet det af, skiftede vi ikke tilbage igen. Hvis vi får spaghetti og kødsovs, får Villads også spaghetti og kødsovs, siger Ina Froberg.

Betina Kronow Bertelsen har for nylig givet sig i kast med den nye madmetode, og selvom det indtil videre kun er på forsøgsbasis, er hun imponeret over, hvor let det pludselig er at give sin 6 måneder gamle søn Mikkel mad.

- I forhold til, at jeg har to store børn og bare kan servere, hvad vi andre får, er det utrolig nemt. Han bliver glad for grøntsager og frugt, og han lærer at mad smager forskelligt , siger Betina Kronow Bertelsen.

Bogen 'Jeg kan godt selv' beskriver også, hvordan madmetoden kan forhindre fedme senere hen i livet, fordi børnene lærer at sige fra. Men der er også én ulempe.

- Det giver meget svineri, for maden ryger på gulvet hele tiden, siger Betina Kronow Bertelsen.