LIGE NU:

Drop kontanterne: Nibe Festival indfører nyt system

Nyt system skal gøre det muligt at lade kontanter og Dankort blive hjemme, men systemet som skal bruges på Nibe Festival har for nylig skabt store problemer i Aarhus.

Armbåndet til Nibe festivallen ligner sig selv, men det kan noget nyt. Det har nemlig fået indbygget en chip.

- Vi kan kontrollere gæsterne når de kommer ind, og vi kan kontrollere at deres armbånd er gyldige, siger Anders Kristensen, økonomiansvarlig for Nibe Festival til TV2/Nord.

Chippen kan mere end det. Den kan også bruges til at betale med i barerne på festivallen, så gæsterne ikke længere behøver at medbringe kontanter og dankort. Men på North Side Festivallen i Århus for 14 dage siden, brød systemet sammen og det betød bl.a. lange køer ved indgangen. De problemer håber Nibe festivallen de kan undgå.

-Vi har jo selvfølgelig taget ved lære af de problemer der var på North Side. Vi har været i kontakt med North Side, og så har vi selvfølgelig haft rigtig, rigtig meget dialog med beeptify systemet, siger Peter Møller Madsen, festivalansvarlig for Nibe Festival til TV2/NORD.

Det nye chiparmbånd skulle betyde en øget sikkerhed for gæsterne til Festivallen.

-Hvis man taber sit armbånd, så kan man spærre sin konto, så der ikke er nogen der kan bruge de penge der er på båndet. Det kan man ikke med kontanter. Hvis man taber sin pung, så er sandsynligheden for at man ser sine penge igen, næsten lig nul, siger Anders Kristensen, økonomiansvarlig for Nibe Festival til TV2/Nord.

Nibefestivallen håber at det nye armbånd på sigt helt kan afløse kontanter og dankort.