Seneste nyt:

DSB-farvel giver flere togafgange i Nordjylland

Når Nordjyske Jernbaner, Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland overtager den regionale togdrift stiger antallet af afgange i det nordjyske.

Fra søndag den 6. august er det ikke længere DSB, der står for den regionale togdrift i Nordjylland. Der bliver togdriften overtaget af Nordjyske Jernbaner, NT og Region Nordjylland. Nordjyske Jernbaner har netop offentliggjort den nye køreplaner. Den viser, at nordjyderne kan se frem til flere afgange. 

Den nye køreplan giver blandt andet 33 procent flere afgang på hovedstrækningen mellem Aalborg og Hjørring. 

- Den overordnede konklusion er, at der kommer til at køre markant flere tog i Nordjylland efter den 6. august. Det har været vores målsætning at tilbyde halvtimesdrift fra meget tidligt om morgenen til midt på formiddagen og igen fra først på eftermiddagen til hen på aftenen. Derudover vil vi gerne ”udvide døgnet”, så du kan komme med tog fra den ene ende af landsdelen til den anden både tidligt og sent, fortæller administrerende direktør for Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj. 

Det har været en temmelig kompliceret affære at få de nye køreplaner på plads. Nordjyske Jernbaner og NT har i fælleskab forsøgt at få de forskellige køreplaner til at gå op, så tilslutning til den øvrige kollektive trafik fungerer så optimalt så muligt. Derudover skal køreplanen stadig koordineres med BaneDanmark. 

- Det er vigtigt at gøre sig klart, at togdriften i Nordjylland også har udfordringer. Skinnenettet skal jo være til rådighed, for at vi kan køre, og her spiller BaneDanmark naturligvis en afgørende rolle. Uden tilgængelige skinner – ingen togdrift. Her er det ingen hemmelighed, at der kommer mange spærringer i løbet af efteråret på grund af det nye signalprogram. Derudover kan der blive problemer i forbindelse med nogle af de sene afgange, hvor BaneDanmark gerne vil lave sporvedligehold, men det er naturligvis noget, vi forhandler om. Det vigtigste må være at overholde køreplanen, siger Peter Hvilshøj. 

Overtagelsen af togdriften fejres med gratis kørsel med alle de blå Nordjyske Jernbaner-tog søndag den 6. august 2017 på strækningen Skagen - Skørping og Hirtshals – Skørping samt en officiel indvielse på Hjørring Station.