LIGE NU:

DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet

Fremover kan danskerne gå gratis på internettet hos DSB. Der kan dog være huller i dækningen undervejs.

Når timerne på en lang togtur skal slås ihjel, er det rart at komme på internettet og blive underholdt. Indtil nu har DSB kun tilbudt gratis internet på strækningen mellem Aalborg og København, men det bliver nu udvidet til hele landet.

Passagerer får således muligheden for gratis internet på alle strækninger mellem landsdelene, der samtidig opgraderes fra 3G til 4G i intercitytog samt IR4, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Togselskabet opfordrer dog sine passagerer til ikke at streame film og downloade tunge filer, da kapaciteten ikke er ubegrænset.

- Ved at dele forbindelsen på denne måde, så er der større chance for, at alle kan få forbindelse på rejsen, så de eksempelvis kan svare på mail og surfe på nettet.

- Især på de fyldte myldretidstog er der brug for at deles om nettet, så flest muligt får glæde af det, siger direktøren for DSB Kommerciel, Susanne Mørch Koch, i en skriftlig kommentar.

Selv om internetadgangen i princippet vil være gratis i hele landet, vil der være steder, hvor forbindelsen er så ringe, at passagerer bliver smidt af nettet. Det skyldes, at der generelt fortsat i Danmark er områder med dårlig eller manglende dækning.

- Vi kommer ikke i mål med vores internet-ambitioner med denne opgradering, det vil kræve større kapacitet, end udbyderne kan tilbyde lige nu.

- Vores test viser, at opgraderingen til 4G generelt har forbedret hastigheden på forbindelsen, så kundernes oplevelse bliver bedre end tidligere. Men der vil fortsat være forstyrrende huller i internetdækningen undervejs, siger Susanne Mørch Koch.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden