Formand for DSU Nordjylland, Esben Korsgaard, tager afsted på politisk festival i Østrig, til trods for massakren i Norge. Foto: Peter Mortensen

DSU frygter ikke politisk festival

Søndag rejser flere unge socialdemokrater fra DSU Nordjylland til Østrig til en politisk festival for unge. Det sker blot to døgn efter massakren på en lignende lejr på den norske ø Utøya.

Esben Korsgaard og syv partifæller fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Nordjylland skal sammen med 2500 andre unge socialdemokrater deltage på socialdemokratisk festival i Østrig.

- Det er klart, at det har været et meget stort emne for os, om vi overhovedet skal tage af sted, og hvordan festivalen kommer til at foregå, siger han til TV2/NORD.

Nordjyderne skal deltage i en politisk festival for unge socialdemokrater fra hele verden, blot to døgn efter at 86 medlemmer af DSU's norske søsterparti blev dræbt på en lignende ferielejr, men massakren holder ikke DSU'erne væk - tværtimod.

- Jeg tror behovet for at deltage og for at vise den solidaritet med ens kammerater og partifæller i alle verdens lande, det er utrolig forstærket, selvom det nok ikke har været gerningsmandens motiv, siger Esben Korsgaard.

Arbeiterpartiets Ungdomsorganisation har tidligere været repræsenteret på festivalen i Østrig med godt 100 politisk aktive unge, men det er endnu uvist, om Norge bliver repræsenteret ved festivalen. Esben Korsgaard tager af sted, og frygten lader han blive hjemme.

- Jeg frygter ikke at tage af sted. Sikkerhedsniveauet er i top, og det skal nok gøre, at man får en god oplevelse ved at tage af sted, siger han.