Dykker fandt to huller

Der var flere huller i skroget på den Norges-færge, som pumper holder flydende, efter at den ramte molen i Hirtshals og sprang læk. Dykker Anton Nielsen, som tidligere på formiddagen blev sendt ned under færgen, fortalte til TV2/Nord, at han fandt to hul

<b>Pumper på livet løs</b>
Pumper holder færgen flydende i havnen i Hirtshals, efter at skibet ved 01-tiden mistede strømmen under indsejlingen til havnen og strejfede molen, så færgen fik en flænge i bunden i skibets venstre side.

<b>Opgivet plan</b>
Derfor har Hjørring kommunes beredskab opgivet planen om at bremse vandindstrømningen ved at sænke en stor plade ned langs skibssiden, så suget fra hullet får pladen til at spærre for vandet.

<b>Ny strategi</b>
- Vi må finde på en ny strategi, siger Hjørring Kommunes beredskabschef, Knud Børge Møller, til Ritzau.
Imens holdes vandet i skak af pumper, der lænser 30.000 liter vand i minuttet ud i havnebassinet.

<b>Fakta</b>
Der var 150 passagerer, 64 besætningsmedlemmer, 50-60 lastbiler og flere personbiler om bord på færgen, der kom fra Langesund i Norge.

Alle passagerer har forladt færgen, men bilerne er endnu om bord. De kommer først fra borde, når færgen kan flyttes fra Color Lines færgeleje til det leje, som rederiet Kystlink disponerer over.

"Pride of Telemark" er bygget i 1983 og har været i drift hos rederiet KystLink siden 2005. Den er 155 meter lang og har plads til 1500 passagerer og 500 biler.