LIGE NU:

Dyre vine stjålet hos anmelderrost sushirestaurant

Sushi Anaba, der drives af kokken Mads Battefeld fra Aars, har haft uvelkomne gæster.

"Vi er desværre blevet ramt af indbrud i weekenden af nogen, der desværre har kendskab til vine, og vidst hvad de skulle tage"

Sådan indleder Sushi Anaba restaurantens seneste opslag på Instagram. Indbruddet kommer efter at Michelin-restauranten Formel B i København også har fået stjålet dyr vin.

Sushi Anaba, der ligeledes ligger i København, ejes og drives af Mads Battefeld, der kommer fra Aars, og som er uddannet som sushikok i Japan. Restauranten har ikke været åbnet i ret mange måneder, men anmelderne står allerede i kø for at kaste stjerner efter Sushi Anaba, og der er mere end tusind gæster på venteliste, for at få en af de eftertragtede otte pladser i restauranten.

Mads Battefeld skriver, at tyvene er sluppet afsted med en stor mængde champagne og vin, blandt andet eksklusive mærker som Taittinger, Pol Roger, Krug, Perrier-Jouët, Domaine Servin, Zind-Humbrecht , Domaine Dauvissat og Domaine Dagueneau.

Vinene er taget fra et ellers hemmeligt kælderrum.

- Det er lidt underligt, for der er ingen, der ved, at vi har det rum. Og det er kun os tre ansatte, der har nøgler til rummet, siger Mads Battefeld Hansen til TV 2 Lorry.

Selvom det sker i samme weekend som vintyveriet hos Formel B, tror Mads Battefeld ikke, der er en sammenhæng.

- Det er virkelig synd for dem. Det er bare ærgerligt, at folk gør det. Men jeg tror ikke, der er en sammenhæng. Jeg tror desværre bare, der er nogen venner af branchen, der har fået kendskab til det, vi har. Og de er så gået meget målrettet efter nogle af flaskerne, siger Mads Battefeld til TV2 Lorry.

Han regner ikke med at få vinen tilbage, men håber alligevel, at nogen hører noget, som kan lede dem på sporet af de dyre dråber.

Københavns Politi har oplyst til Berlingske, at der ikke på nuværende tidspunkt er spor, der forbinder de to indbrud i de københavnske restauranter, men da der er stjålet dyr vin begge steder, undersøger politiet, om der er en sammenhæng.