LIGE NU:

Dyrehandler får bøde for import af guldskildpadder

En nordjysk dyrehandler skal betale en bøde på 40.000 kroner for at have importeret 600 såkaldte guldskildpadder fra USA og have videresolgt de 500 af dem til andre dyrehandlere i Danmark

Retten i Aalborg idømte torsdag dyrehandleren den markante bøde, og han erkendte samtidig at han overtrådte loven.

Import af guldskildpadder til EU-landene er forbudt, fordi de kan skabe en række problemer for eller fortrænge naturligt hjemmehørende arter. Ligesom det er tilfældet med andre invasive arter som dræbersnegle, bjørneklo og mink.

Guldskildpadder er hårdføre og overlever sagtens en dansk vinter i det fri. Hvis de sættes de ud i naturen - langt fra sjældent med skildpadder, som folk fortryder købet af - kan det få alvorlige konsekvenser for rovfisk som gedder og haletudser og padder.

Skov- og Naturstyrelsen håber, at den historiske dom om import af ulovligt indførte dyr får afskrækkende virkning og dermed beskytter naturen mod uønskede arter. Samtidig vurderer styrelsen, at dommen har stor signalværdi i kampen mod invasive arter. Det er dyr eller planter, der er indført i landet og kan skabe store problemer, hvis de spreder sig i naturen.