LIGE NU:

Dyrenes Beskyttelse vil have ko-død undersøgt

Dyrenes Beskyttelse kritiserer nu Nordjyllands Politi i Hjørring for ikke have håndteret en anmeldelse om dyremishandling godt nok.

Klagen kommer efter, politiet fredag fik en anmeldelse fra netop Dyrenes Beskyttelse om en vanrøgtet ko på Ingstrup-egnen.
Koen havde ifølge flere vidner Dyrenes Beskyttelse har talt med ligget hjælpeløst i ti dage på marken, hvor den var ude af stand til at rejse sig.
Stationsleder hos politiet i Hjørring, Poul Severinsen, siger, at politiet tager dyreværnssager meget alvorligt, men i den konkrete sag forelå der intet, som pegede på, at der skulle være tale om en overtrædelse af dyreværnsloven.
- Det bekræftede den dyrlæge, der kom til stedet os i var korrekt, siger Poul Severinsen.
Lotte Brink, der er dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse er rystet over, at politiet ikke har sikret bevismateriale i form af en obduktion af koen - Dyrenes Beskyttelse føler sig nemlig ikke overbevist om, at der ikke er tale om vanrøgt.
- Man skal foretage en obduktion i denne slags sager for at kunne kende forhistorien for, hvad koen har fejlet, siger Lotte Brink.
Ifølge politiet i Hjørring er koen blevet syg som følge af en kælvning og efterfølgende stødte der en mavevending til.
Koen blev umiddelbart efter at være blevet tilset af en dyrlæge aflivet.
Dyrenes Beskyttelse har nu sendt en skriftlig klage til politiet over politiets håndtering af det, organisationen betegner som en "sag der kunne være endt i retten".