LIGE NU:

Dyrk den højeste solsikke - og vind

Solsikkekonkurrence skal få gang i de grønne fingre i Aalborg.

350 specialbutikker i Aalborg udleverer 70.000 gratis solsikkefrø til alle morgenfriske kunder lørdag den 14. juni. Og den, der kan fremavle Nordjyllands højeste solsikke, vil få en kontant belønning på Gammeltorv lørdag den 20. september, hvor solsikkerne samles i den endelige dyst om "Nordjyllands højeste solsikke"

- I Aalborg City håber vi naturligvis, at solsikkerne vil vaje i samtlige nordjyske haver. Vi håber, at der vil blive puslet og nusset omkring de små frø, som en dag måske vokser sig til et af de tre gavekort, som Aalborg City sætter på højkant i jagten på Nordjyllands højeste solsikke - måske endda Danmarks højeste, siger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.

Man behøver ikke at være haveekspert for at deltage i konkurrencen. Bag på frøposen findes nemlig en udførlig vejledning til, hvordan og hvor frøet skal sås. Her findes også et sæt konkurrenceregler, så det eneste, man skal gøre, er i realiteten at møde op i en af de 350 specialbutikker og få udleveret et solsikkefrø. Så er man i gang - og med i konkurrencen.

- I Aalborg City vil vi rigtigt gerne følge med i, hvordan det går ude i haverne, så vi opfordrer deltagerne til at sende os en lille, sød historie under vejs. Kom ind på City-kontoret i Lille Kongensgade eller send os en mail. Måske er der en intern konkurrence i familien. Måske er der en god idé til, hvordan man fragter en solsikke på fem meter ind på Gammeltorv. Det vil vi gerne høre om, siger Flemming Thingbak, der allerede har sikret sig, at flere prominente personer vil dyste med.

- Vi håber på, at der kan være en lille, hyggelig konkurrence derhjemme mellem Lille Emma og Lille Peter og mormor, måske.

Og der er en helt speciel grund til, at det netop blev en solsikke, der er valgt til at brande Aalborg City Forening.

- Jeg synes, at solsikken er en sjov og en glad plante, og så minder den jo om sol og sommer, i modsætning til fx et græskar, der er lidt gumpetung i det, siger Flemming Thingbak.

Rekorden for en solsikke i Danmark er 4,85 meter, men den rekord forventer Aalborg City vil stå for fald, når 70.000 nordjyder de næste tre måneder vil dyste om hvem, der kan avle den højeste solsikke.

1. præmien for den højeste solsikke er på 2.500 kr.