Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

Dyrt at sælge rygerhuse: 4 ud af 10 vælger rygerhjem fra

Andelen af boliginteresserede, der vender tommelfingeren nedad til rygerboliger, er steget. Købere vil også have afslag i prisen, hvis der er røget i huset.

Det kan blive både svært at få solgt og at få solgt til prisen, hvis man ryger i sit hjem og sætter det til salg. Det viser friske tal fra Boligsiden.dk.

Brugerne på den mest populære bolig-hjemmeside vender klart tommelfingeren nedad til lugten af tobaksrøg i deres potentielt nye hjem. Knap otte ud af 10 svarer, at de enten vil have et nedslag i prisen, eller at de slet ikke er interesseret i at købe en rygerbolig. Tidligere udgjorde skaren af danskere, der krævede nedslag i prisen den største andel i rundspørgen.

Læs også Røver fik tæv i ansigtet

I perioden fra den 4. april til den 10. april spurgte Boligsidens sine brugere:

- Betyder det noget, om der har været røget i den bolig, du kigger efter?

I alt 1.100 har svaret. Svarene fordelte sig sådan her:

  • Ja, så er jeg ikke interesseret i boligen: 39,0 % (429)
  • Ja, så vil jeg have et afslag i prisen: 38,7 % (426)
  • Nej, det har ingen betydning: 18,7 % (206)
  • Andet 3,5 % (39)

Det er en stigning på knap seks procentpoint i forhold til en tilsvarende rundspørge, der blev gennemført i januar 2017.

- Der har været stort fokus på rygning i mange år, og de seneste år har vi set, at det er blevet forbudt på mange offentlige steder. Det betyder, at danskerne har vænnet sig til røgfrie miljøer, og det smitter i stigende grad af på vores vaner i hjemmet, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

Boligkøbere ønsker rygermærke i salgsopstillinger

19 procent af respondenterne i Boligsidens undersøgelse svarer, at det ikke har nogen betydning, om der har været røget i boligen, de er interesseret i. Det er et fald på mere end fire procentpoint i forhold til undersøgelsen i 2017, hvilket vidner om, at rygning er blevet et endnu vigtigere parameter for potentielle købere.

Mange boliginteresserede mener tilmed, at salgsopstillinger bør indeholde oplysninger om tidligere ejeres rygevaner – på lige fod med eksempelvis energimærket.

I en undersøgelse på Boligsiden fra 2017 svarede 60 procent af respondenterne, at de ønsker et rygermærke, der indikerer, at der har været røget i den pågældende bolig.

Læs også Danmarks Naturfredningsforening: Intet grundlag for hård kystsikring ved Lønstrup