Ebh Bank er insolvent

Ebh Bank er insolvent. Banken må atter nedskrive på udlån til ejendomssektoren - Finanstilsynet er orienteret, og banken forsøges solgt.

Ebh Bank er insovent. Bankens gæld overstiger nu dens aktiver - og Finanstilsynet er blevet orienteret om sagen. Det er primært udlån til ejendomssektoren, der er skyld i Ebh Banks situation, oplyser banken til Fondsbørsen.

Det er en fornyet gennemgang af Ebh Banks udlån og garantier, der har fået har bestyrelsen og direktionen til at konstatere, at der er behov for yderligere nedskrivninger i et så betydeligt omfang, at solvensen er væsentligt under mindstekravet i Lov om Finansiel Virksomhed.

Udover at orientere tilsynet om situationen, har banken "indledt en dialog med Afviklingsselskabet under Det Private Beredskab om den videre proces, herunder en afsøgning af mulighederne for at finde nye ejere til bankaktiviteterne", skriver banken.

Den Fjerritslev-baserede bank har et filialnet, som betjener 15.000 kunder i Nordjylland. Banken har allerede sat datterselskaberne til salg - og de frasalg fortsætter som planlagt.

Ebh Bank er med i den statslige garanti for alle indlån og simple fordringer. Dermed er privatkundernes penge sikret.

/ritzau/