02:33

Foto: Privatfoto

1 af 2

Efter 18 timers indsats: Halbrand er endelig slukket

75 procent af tagkonstruktionen på Skovsgaard Idrætscenter er blevet ødelagt i branden, der udbrød tirsdag.

OVENFOR KAN DU SE VORES INDSLAG FRA TIRSDAG AFTEN

Klokken 05.30 onsdag morgen fik indsatsleder Niels Nygaards mandskab slukket de sidste flammer i taget på Skovsgaard Idrætscenters sportshal i den lille by Skovsgaard ved Brovst.

- Nu er der lige et par bunker på jorden, der skal have lidt vand, og så skal vi have ryddet lidt op, men så tror jeg ellers at vi så småt kan pakke sammen og tage hjem, vurdererde Niels Nygaard omkring klokken 08.00.

På det tidspunkt var det knap 18 timer siden beredskabet blev kaldt ud til branden i haltaget. Branden opstod i forbindelse oplægning af tagpap, der skal brændes fast, og selvom håndværkere og andre var hurtige til at opdage og forsøge at slukke branden, var der ikke noget at gøre.

- Vi har pillet 75 procent af taget af på begge sider af bygningen. Det er kun det stykke tag, vi fik afskåret fra flammerne, der stadig ligger der, siger Niels Nygaard.

- Vi slukkede både på taget og ned i bygningen, men vi var nødt til at pille taget af, for flammerne løb inde under tagpappet, så vi havde hjælp fra beredskabsstyrelsen i Thisted, der kom med en kran og så fra en civil entreprenør fra Hjørring, der kom med en endnu større kran, fortæller indsatslederen.

Kranerne samlede så tagdelene i bunker, som de mange brandmænd kunne slukke på jorden.

- Vi var 25, da vi var flest, og der er flere, der har været her, siden vi fik meldingen klokken 14.17 i går, fortæller den trætte indsatsleder.

Brandskaderne på hallens tagkonstruktion er voldsomme, og det helt sikkert, at der skal lægges nyt tag. Inde i selve hallen er brandskaderne nærmest ikke eksisterende, men der er til gengæld store vandskader, der betyder at hallen skal have et nyt gulv.

- Da man besluttede at lægge nyt tag på hallen, fordoblede man også isoleringens tykkelse, og det har faktisk afholdt ilden fra at brænde nedad. Derudover er skaderne på de øvrige rum såsom cafeteria, multihus og omklædningsrum minimale.