LIGE NU:

Efterårsstorm: Voldsomt blæsevejr rammer Nordjylland i weekenden

DMI varsler om vindstød af stormstyrke lørdag i store dele af Nordjylland.

Skal man tro et gammelt mundheld, skal havemøblerne flyttes ind, når uret på søndag stilles en time tilbage, og sommertid slutter. Men skal man i år tro på meteorologernes vejrudsigter, er det nok en god idé at tage dem lidt før.

DMI har nemlig udsendt varsel om vindstød af stormstyrke, der kan ramme det meste af Nordjylland og Thy lørdag morgen og formiddag.

Blæsten er allerede begyndt fredag morgen og vil de næste dage komme som en kuling fra nordvest med 14-18 meter i sekundet. Men i løbet af natten til lørdag tager den til og vil kunne give vindstød af stormstyrke på op til 27 meter i sekundet. 

Varslet gælder for Vendsyssel, Læsø, Jammerbugt og Thisted, meddeler DMI. Men også resten af Nordjylland og Danmark vil blive berørt af blæsten, som kan give forhøjet vandstand i den sydlige del af landet og give trafikanterne udfordringer på de store broer.

Vindstød af stormstyrke kan også medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.