LIGE NU:

Efterskoleforstander: Nu venter vi bare på retningslinjerne

Efterskolerne kan modtage elever igen fra 18. maj, og nu venter man på en vejledning for genåbningen.

Fra 18. maj må landets godt 30.000 efterskoleelever vende tilbage til skolerne. Det er alle Folketingets partier blevet enige om, efter at partilederne torsdag har forhandlet om anden fase af genåbningen af Danmark.

- På skolerne får 6.-10. klasse mulighed for at vende tilbage. Det gælder også de af jer, der har fået afbrudt et efterskoleophold. På efterskolerne er der særlige udfordringer omkring smitte. Det skal der arbejdes intenst på frem til den 18. maj, så vi er sikre på, at smitten holdes nede. Men I får nu mulighed for at komme tilbage og møde jeres kammerater og jeres lærere, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag aften på et pressemøde på Marienborg.

Se interview med forstander Troels Schrøder her. 

En besked, de modtog med stor glæde på Rebild Efterskole, der har været tom for elever de seneste mange uger. 

- Det glæder vi os over. Det har vi ventet på, og vi har også ventet på at få at vide, under hvilke vilkår vi kan åbne, for det bliver jo en ny virkelighed. Vi får forhåbentlig en melding hurtigt i næste uge, siger Troels Schrøder, forstander på Rebild Efterskole. 

Af aftaleteksten mellem Folketingets partier fremgår det, at efterskolerne og sundhedsmyndighederne i samarbejde vil udarbejde nærmere retningslinjer, der skal sikre, at smitterisikoen mindskes mest muligt. Desuden skal der sikres en model for, at selvisolation af COVID-19 positive personer og eventuelt deres familier vil kunne opretholdes.

- Efterskolernes største udfordring er jo det særkende, at eleverne bor her. Det vil sige, at vi godt kan holde afstand i undervisningssammenhæng ligesom i folkeskolen, men udfodringen bliver jo der, hvor eleverne bor på værelser, gange og i huse alt efter, hvordan den enkelte efterskole er indrettet, lyder det fra Troels Schrøder fra Rebild Efterskole. 

På landsplan er der 244 efterskoler, der nu kan se frem til at åbne. 

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden