Eftersyn af broklap kritiseres

Det er denne aksel, som er gået i stykker inde i Limfjordsbroen.

Den aksel, som er gået i stykker på Limfjordsbroen er ikke blevet kontrolleret i 79 år. Det får nu skarp kritik.

Den defekte aksel betyder, at broen ikke kan åbnes. Det har betydning for de lystbåde, der nu sidder fast på den ene eller anden side af broen. Men også erhvervstrafikken får problemer.

Hver dag passerer ca. 5 fragtskibe Limfjordsbroen. De skal i stedet sejle uden om Skagen, det er en ekstra tur på ca. et døgn.

Det er et problem, mener formanden for de vestlige havne i Limfjorden, NAVN

-Vi er jo hårdt presset. Sådan nogle ting som de her de gør jo, at det kan være svært at opretholde sejlads.

Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder i Aalborg Kommunes driftsafdeling, er enig.

-Jeg kan kun beklage det. Jeg synes det er hammer-ærgerligt. For vi har mange sejlbåde ferierende i Limfjorden lige nu. Jeg havde da håbet, at der var fri passage for dem, det er beklageligt. Men det har immervæk holdt i 80 år, og det synes jeg personligt jo, er rigtig godt håndværk, siger han.

Den nedslidte aksel er næsten 80 år gammel, og er aldrig blevet skiftet. Og det mener NAVN, er dybt kritisabelt.

- Hvis det er slitage, så synes jeg godt nok, det er dårligt, at man ikke har sådan noget vedligeholdt. Et uheld det er sådan, noget der sker, og det må man jo acceptere, men slitage det er vi godt nok utilfredse med. Hvis det er fordi, man ikke vedligeholder tingene, siger han.

Henrik Jess Jensen mener, at Aalborg Kommune har gjort hvad de kunne.

-Jeg kan sige, at de teknikere vi betjener os af, og de broingeniører har vi brugt i mange år, gør deres bedste, og det er den bedst faglige ekspertise. De har ikke haft mulighed for at besigtige det, da det sidder lagt inde i maskineriet.

Aalborg Kommune tjekker samtidig med reparationen de øvrige maskindele på Limfjordsbroen. Broen har nemlig tre aksler yderligere, magen til den der er gået i stykker. De er også fra 1933.

Forsiden lige nu