LIGE NU:

Eksamensangst er overvurderet

Selvom mange taler om det, så er det kun ganske få det reelt lider af eksamensangst

De grønne bord, de mange spørgsmål og det tikkende ur. De fleste af os har prøvet det, eksamen. I disse uger kæmper studerende på alle niveauer med at få lige netop den karakter de drømmer om. Det er også derfor højtid for at snakke om frygt og angst for den svære situation, hvor et års lærdom skal koges ned til få sætninger. Men faktisk er problemet slet ikke så stort endda.

- Vi afholder hvert år kurser for de elever der ønsker det, det er helt frivilligt. Men langt de fleste kan klares med en enkelt samtale. Det er helt naturligt, og faktisk helt normalt, at være nervøs. Det kræves der for at kunne præstere, og når de unge hører det, så slapper de faktisk af og det går fint, siger studievejleder Niels Peder Bak på Hjørring Gymnasium.

Og hvis man troede det tvivlen på egne evner der skabte frygten for afslutningen ved det grønne bord, så kan man faktisk godt tro om igen.

- Det er ofte de dygtige elever, men dem der måske ikke siger så meget der har det svært. De er stærke fagligt, men formidlingen af deres megen viden er måske ikke så god, og så bliver de nervøse og klappen går ned. Det er ofte dem der skal have hjælp, fortæller elevrådsformand på Hjørring Gymnasium Anne Møller Christensen.

TV2 Nord har været i kontakt med 10 nordjyske gymnasier, alle tilbyder de eleverne hjælp i håndtering af eksamenssituationen.