Foto: Nordjyllands Trafikselskab (arkiv)

Ekstrabevilling til kollektiv trafik i Himmerland

Regionsrådet har vedtaget en særlig indsats for at forbedre adgangen yderligere for patienter, pårørende og ansatte på Regionens sygehuse i Himmerland.

Det sker med en ekstrabevilling på én million kroner som tillæg til den kollektive trafikplan for Nordjylland. Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Den særlige indsats forbedrer adgangen fra blandt andet Aalestrup og Gedsted til Sygehus Himmerlands afdeling i Farsø med et antal direkte daglige busafgange. Der bliver også lavet flere busforbindelser, der med et enkelt skift gør det let og hurtigt for borgere at benytte kollektiv trafik fra blandt andet Aalestrup til begge Sygehus Himmerlands afdelinger i Hobro og Farsø.

Samtidig er udbygningen af X-busnettet nu nået til Vesthimmerland, hvilket betyder, at borgerne kan se frem til væsentligt flere hurtige X-busser mellem Aalborg og Farsø. Det initiativ er også med til at styrke samarbejdet mellem Regionens sygehuse i Aalborg og Farsø yderligere til gavn for patienterne i det himmerlandske opland.

Nordjyllands Trafikselskab (NT) har stået for planlægning af de nye forbindelser, der bliver integreret med NTs øvrige kollektive trafik.