Morten Ryom bliver ny folketingskandidat for Socialdemokraterne i Aalborg Østkredsen. Foto: Privatfoto

Elevformand bliver folketingskandidat: Vil gøre op med eliten

22-årige Morten Ryom bliver ny folketingskandidat for Socialdemokraterne i Aalborg Østkredsen.

22-årige Morten Ryom blev tirsdag aften valgt som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Aalborg Østkredsen. Morten Ryom stopper dermed som formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation, hvor han har været meget aktiv i de offentlige debatter.

Han er selv ved at uddanne sig som smed og er dermed ikke akademiker som mange folketingspolitikere. Og selvom han erkender, at der er mere rutinerede kræfter på Christiansborg, så er det netop med hans status som håndværker, at han kan skille sig ud.

- Jeg ved ikke lige så meget som de folkevalgte akademikere, der har siddet der i en menneskealder. Men jeg vil være en af de eneste, der har taget en ungdomsuddannelse og prøvet at gå i skolepraktik. På den måde kommer jeg med andre perspektiver, siger Morten Ryom til TV2/Nord.

- Det er vigtigt med aktive håndværkere i politik, og jeg håber, at jeg kan være med til at motivere andre håndværkere til at deltage mere aktivt i den politiske debat, siger han.

Morten Ryom fratræder sin stilling som formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation den 24. oktober 2014. Han bor i Aalborg og afslutter sin uddannelse som smed næste år.