LIGE NU:

Elitesport lukkes ned i syv nordjyske kommuner

Der bliver ikke spillet hverken fodbold, håndbold, ishockey eller badminton på eliteplan i fire uger i syv nordjyske kommuner.

De næste fire uger kommer der ikke til at være nogle kampe eller turneringer for professionelle idrætsudøvere i syv nordjyske kommuner.

Det drejer sig om de kommuner, hvor der torsdag aften blev indført nye restriktioner. Blandet andet blev borgere i de kommuner bedt om ikke at krydse kommunegrænser.

quote Der bliver lukket ned i forhold til kampe og turneringer. Det gælder alle sportsgrene.

- Morten Mølholm Hansen, Administrerende direktør, Danmarks Idrætsforbund.

Det betyder nu, at klubber fra de syv nordjyske kommuner ikke kommer til at spille i kamp de næste fire uger. Klubberne må ikke krydse kommunegrænsen for at spille deres kampe eller turneringer, ligesom hold ude fra de syv nordjyske kommuner ikke må komme ind i kommunerne for at spille kampe.

- Det vil betyde, at der bliver lukket ned i forhold til kampe og turneringer. Det gælder alle sportsgrene, siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm Hansen til TV2 Nord.

Møde med Kulturministeren

Dansk Idrætsforbund (DIF) har fredag holdt møde med Kulturministeren, hvor de skulle få nogle klare linjer for, hvad idrætsudøverne må og ikke må. Her fik forbundet ikke de klare linjer, de havde håber på, men fik at vide, at medmindre man varetager en samfundskritisk funktions opfordres man til ikke at krydse kommunegrænserne.

- Opfordringen, som statsministeren er kommet med og som gælder i dag, er, at virksomheder og arbejdspladser ikke krydser kommunegrænser, andet end hvis det er samfundskritisk, og det gælder også os, og det følger vi, siger Morten Mølhom Hansen til TV2 Nord og fortsætter:

- Det betyder, at man ikke kan spille kampe med hinanden, nogen vil være i stand til at træne. Det afhænger af, om man er bosiddende i samme kommune, siger direktøren i DIF til TV2 Nord.

I de syv kommuner, hvor der torsdag aften kom nye retningslinjer hører de store sportsklubber Frederikshavn White Hawks, Vendsyssel FF, Fortuna Hjørring, Vendsyssel Håndbold og Vendsyssel Elite Badminton til.