Ulrik Linnemann er sikker på sølv i det samlede eusopamesterskab i Rallycross. Foto: Pressefoto (arkiv)

EM-sølv i Rallycross

Ulrik Linnemann fra Skivum ved Nibe har kørt rallycross siden han var 13 år. I denne sæson har han så fået sit gennembrud. Han er sikker på en sølvmedalje i det samlede Europamesterskab.

Ulrik Linnemann har for alvor givet sin peugeot gas i år. Den 22-årige himmerlænding er netop sluttet som nummer to i Europa i sin klasse.

- Det er så stort. Jeg håber, at det er ligeså stort for mit team og min familie, siger Ulrik Linnemann til TV2/Nord.

Det blev søndag fejret på den bane, hvor det hele startede. På Nysumbanen ved Hobro. Ulrik Linnemann fik blomster og pæne ord fra en gammel kending.

Tage Bisgaard Hansen, bedre kendt som Bowler-Tage, var med da Ulrik Linnemann som 13-årig mødte op for at tage sin rallycross-licens.

- Da den lille knægt kom og spurgte, om det var her, man kunne få sin rallycross-licens, da tænkte jeg, er vi godt nok sunket så dybt, at vi er blevet børnelokkere, siger Tage Bisgaard Hansen med et smil.

Siden da er det gået stærkt, og allerede i sin 3. sæson i Europa har Ulrik Linnemann mere end indfriet sit mål om top fem. Et af sæsonens andre mål er at genvinde NEZ-cup afdelingen på Nysumbanen.

- Det er selvfølgelig rigtig stort, hvis man kan vinde her. Der er rigtig mange fans og folk, jeg kender, siger Ulrik Linnemann.

Men regnen og mudderet gør det svært at se noget som helst, og i sidste indledende heat går det galt. Peugeoten bliver hamret ind i rækværket.

Men Ulrik Linnemann får skruet sin bil sammen igen, og han ender som nummer to.

Årets andenplads i Europamesterskabet, har givet Ulrik Linnemann mod på mere. Nu vil han op og dyste med de tungeste drenge i Supercar-klassen.

- Der er endnu ingen danskere, der har kørt i den klasse, men det håber jeg, at jeg kan, siger Ulrik Linnemann.