LIGE NU:

Emma om reddet studenterkørsel: Det har været manges kamp

Børne- og Undervisningsministeriet har givet lov til at køre studenterkørsel, og det bringer jubel frem blandt de kommende studenter.

Onsdag kom den nyhed, som mange kommende studenter de seneste måneder her ventet på: det er tilladt at køre studenterkørsel i 2020.

En af dem, der modtog nyheden med stor glæde, er Emma Spiegelhauer fra Aabybro. Hun bliver denne sommer student fra HHX i Aalborg.

- Det er en rigtig god nyhed, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er noget vi har set meget frem til i mange år nu, siger hun.

Samme besked lyder fra hendes medstuderende:

- Det er mega fedt. Det er noget, vi har set frem til mega længe, og vi håbede, at det ville komme til at ske. Så det er mega dejligt. Vi er mega taknemmelige over, at politikerne har taget den her beslutning om, at vi får lov at få det her med.

- Vi har gejlet hinanden op i løbet af 3.g, så det ville være ærgerligt, hvis vi skulle gå glip af det.

Et enigt Folketing har onsdag aften vedtaget, at det alligevel bliver muligt for studenter at fejre huen med fest og kørsel.

En fælles kamp

Emma Spiegelhauer står bag Facebook-gruppen ’Vi ønsker vores studenterkørsel under ansvarlige forhold’. Gruppen har mere end 5.000 medlemmer – blandt andet folketingspolitikere.

Emma Spiegelhauer er overbevist om, at kampen på de sociale medier har spillet en rolle i forhold til, at der nu er givet grønt lys til studenterkørsel.

- Vi er alligevel en del, som har haft fat i politikere. Jeg kan bare se på min Facebook-side, hvor mange der har skrevet til politikere. Så det har ikke kun været min kamp, men det har været manges kamp – ikke kun unge men også forældre. Så det betyder rigtig meget for mig og alle de andre, der bliver student i år, siger Emma Spiegelhauer, der også møder opbakning fra sine forældre:

- Det betyder jo, at det bliver en god afslutning på tre skole år, som Emma har set frem til, men som også vi har set frem til, siger Emma Spiegelhauers far, Morten Spiegelhauer.

Og de studerende er med på, at de må tages deres forholdsregler under studenterkørslen.

- Det vil vi sørge for, fordi det er den ene mulighed, vi har for at køre studenterkørsel, så vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at det sker på en forsvarlig måde, lyder det.