LIGE NU:

Emmelie: Eurovision i Nordjylland ville være fedt

Efter lørdagens danske sejr ved Eurovision i Malmø er et af de helt store spørgsmål, hvor i landet det enorme internationale event skal afholdes til næste år. Vinderen selv stemmer på Aalborg.

Både København og Herning er nævnt som mulige lokationer, men stod det til gårsdagens vinder, den 20-årige Emmelie de Forest, ville hun uden tøven pege på Aalborg. Hun er nemlig vokset op i Mariager i Nordjylland.

- Det kunne da være helt vildt fedt. Jeg er kommet rigtig meget i Aalborg, og det er jo bare en time fra, hvor jeg bor, så det kunne være sjovt, siger hun på et pressemøde i DR Byen efter lørdagens sejr.

Emmelie de Forest fortæller også, at selvom hun nu har haft mulighed for at sove på sejren, så er det stadigvæk svært at forstå, at hun med ét er blevet kendt i hele Europa.

- Det har jeg slet ikke tænkt over. Det hele er lidt uvirkeligt. Det er lige sket i går, og jeg tror ikke engang, jeg har fattet det helt endnu. Der går nok et par uger - sådan havde jeg det i hvert fald efter at have vundet i Herning, siger hun.

Da den unge sangerinde sent lørdag nat kom ind på sit hotelværelse efter at have fejret sejren, havde hun svært ved at falde til ro, forklarer hun.

- Jeg har vel fået fire-fem timers søvn. Jeg lagde mig bare på min seng og prøvede at tage det hele ind. Jeg prøvede at tømme hovedet og lægge mine tanker fra mig.

- Men det var helt umuligt at sove, siger hun og forklarer, at hun faktisk er overrasket over, at hendes reaktion på resultatet ikke er mere voldsom.

- Jeg plejer at være sådan en, der græder over alting. Men jeg har faktisk ikke grædt endnu. Jeg troede også, at jeg ville græde, da jeg vandt, men det gjorde jeg altså ikke. Jeg blev rørt, men jeg græd ikke, siger hun.

Efter at have mødt en stor del af pressen i DR Byen, skal den nordjyske pige videre til Tivoli og møde alle sine nye fans.

- Nu skal jeg i tivoli og spille, og så tror jeg faktisk, at jeg skal ud og øve med mit band for første gang i morgen. Det bliver spændende, siger hun.