LIGE NU:

En bro til Livø? Her er de nordjyske aprilsnarre

D. 1. april er traditionen tro fyldt med sjove, underlige og mere eller mindre troværdige aprilsnarre. Vi har samlet nogle af de nordjyske her i artiklen.

- Aprilsnar!

Man kan ikke tro på nogen eller noget i dag, og de fleste af os kender følelsen af at blive taget ved næsen af en sjov onkel, en skør forælder eller et medie.

Heldigvis er det bare traditionen 'aprilsnar', der endnu engang har sin årlige, endags-højsæson. Vi har samlet en række af de nordjyske aprilsnarre her i artiklen.

Vesthimmerland Kommune bygger bro til Livø

Vesthimmerland Kommune kan på deres facebook-side informere om, at de etablerer en ny klimavenlig broforbindelse mellem Rønbjerg Havn og Livø Havn. 

 
 
Foto: Vesthimmerlands Kommune

- Vi skal sikre turismen på Livø og i stedet for at købe en ny færge, så vil vi udnytte ophævelse af anlægsloftet og bygge en bro fra Rønbjerg til Livø. Det glæder mig meget, at et enig byråd støtter op om at skabe mere liv på Livø, siger borgmester i Vesthimmerland Kommune, Per Bach Laursen.

Den nye bro, som skitseres på billedet, vil efter planen og hvis projektet gennemføres stå klar i sommeren 2025 med en forventet pris på 150 mio.kr. Med åbningen af broen vil det desuden blive tilladt at køre bil på Livø, hvis man køber en tur/retur billet.

Indtil 2025 vil den gamle Hvalpsund-færge sejle på ruten. #VoresVesthimmerland

Hvor gammel er 'Aprilsnar'?

 

Ingen aprilsnar fra TV2 Nord i år - men glædelige gensyn:

På TV2 Nord har vi også tradition for at lave en aprilsnar 1. april, men på grund af den nuværende coronasituation springer vi aprilsnarren over i år. Vi har dog her et tilbageblik på en af de bedre – synes vi selv – og så har vi samlet nogle af de andre nordjyske aprilsnarre, der er blevet lavet i dag.

I 2003 fortalte vi historien om, at tusindvis af dåseøl var skyllet op på en hemmelig stand i Nordjylland. Holdet bag joken havde dog sørget for ved hjælp af grafik, at lægge små ledetråde ud til nordjyderne, så lokationen ikke længere var hemmelig. 

Efter udsendelsen lå TV2 Nords hold på lur på stranden - klar til at snakke med de øltørstige nordjyder:

 

 

Er Der Nogen? med nyt TV-program

Nicolai Sund og Mikkel Egelund er kendte fra TV2 Nord-serien 'Er Der Nogen?'. De springer til efteråret ud som værter for et nyt TV-program på TV2 Fri.

 
 

De skriver på deres facebook-side:

'Er der nogen til mig?' er et nytænkende datingprogram, hvor de to værter hjælper to udkantsmænd og to landkvinder med at finde kærligheden.

Efter en castingproces vil udkantsmændene og landkvinderne møde deres bejlere på en speeddate.

Løbende sorteres bejlerne fra, og til sidst står der en tilbage. Den tilbageværende bejler SKAL gifte sig med udkantsmanden eller landkvinden.

De skal leve sammen i en måned, hvorefter de vil tage stilling til, om de skal forblive gift og flytte ud i vildmarken - eller om ægteskabet skal slutte, og de dermed skal være med i et "eksperiment" i et kollektiv.

Se med til efteråret 2020.

 

Indendørs fluefiskeri i svømmehallen i Skallerup Klit

I Skallerup Seaside Resort kan man nu glæde sig til at træne sine fiskeri-evner i tørvejr og varme. 

- De seneste år har vi haft stor succes med at indføre kajakker og paddleboards i svømmehallen, og nu vil vi forsøge os med endnu et tiltag, skriver Skallerup Seaside Resort på deres facebook-side.

Efter påske vil der nemlig være mulighed for at prøve den nye 'put and take' med kunstige fisk, hvor du kan deltage i fluefiskerundervisning. 

 

Mere affaldssortering i Hjørring Kommune

Borgerne i Hjørring Kommune er så gode til at affaldssortere, at kommunen nu mener, at der skrues yderligere op for sorteringen. 

Faktisk er der tale om 70 nye affaldstyper fordelt på 35 nye containere. 

Blandt andet skal hjørringgenserne nu sortere franske rødvinsflasker for sig samt brugt toiletpapir og brugte kondomer. Der kommer også en ny affaldscontainer til kontaktlinser. 

 

63-årige Erna skal indsættes i genåbnet fængsel for at hugge håndsprit

"Presset på fængslerne forventes at stige markant med de nye strengere straffe for corona-kriminalitet. Kriminalforsorgen har derfor valgt at genåbne Vridsløselille Fængsel, som ellers var lagt i mølposen.".

Sådan indleder Fængselsforbundet en artikel udgivet i dag. Altså d. 1. april. 

Majkat: 1. maj er også en drilledag

Udover genåbningen af fængslet i Vridsløselille, kan forbundet også informere om, at fængslet heldigvis allerede stod klar til den første indsatte. 63-årige Erna Nielsen fra Hadsund, der er blevet 'snuppet' for at stjæle 150 ml håndsprit fra sygehuset i Randers. 

- Den havde jeg ikke lige set komme, siger Erna Nielsen til Faengelsforbundet.dk, og erkender tyveriet, men bedyrer, at der var tale om en misforståelse:

- Jeg var sammen med min veninde fra strikkeklubben, som havde taget Billed-Bladet og Karen Volf med. Jeg troede også, at håndspritten var hendes.