LIGE NU:

Endelig hjælp i sag om giftgrund

Søren Michael Christensen har kæmpet i næsten ti år for at få hjælp i sagen om tjære i jorden på en grund han solge i 1998.

I 2006 blev han dømt til at betale en erstatning på en million kroner til den nye ejer af det hus han solgte i 1998. Begrundelse: grunden var forurenet.

Problemet for Søren Michael Christensen er bare, at det var den også da han i 1994 købte grunden af den daværende Hadsund Kommune. Men det vidste han ikke.

Alligevel dømte landsretten ham altså til at betale erstatning. Nu får han hjælp af en ny bekendtgørelse, der skal hjælpe uheldige hussælgere i lige nøjagtig hans situation. Med de nye regler, får han nu dækket 50 procent af erstatningskravet.

- Det er enormt glædeligt. Jeg har brugt megen energi på at overbevise politikere om det urimelige i den situation, jeg er havnet i, siger Søren Michael Christensen til Jyllandsposten.

- Min kassekredit lyder lige nu på minus 800.000, så familiens økonomier meget anstrengt. Sagen har de seneste otte-ti år fyldt utroligt meget i hele familiens liv.