02:03

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Endnu en kommune dropper udskældt psykiater

Kritikken af psykiater Eva Blach fra Aalborg fortsætter. Som vi fortalte her på TV2/Nord i går beskylder en række af hendes tidligere klienter hende for at udøve psykisk tortur på dem. Nu viser det sig at endnu en kommune har stoppet al samarbejde med Eva Blach.

Siden Kirsten Lyhne i går stod frem og kritiserede psykiater Eva Blach, har Kirsten fået tre nye henvendelser fra klienter, der har lignende oplevelser med den samme psykiater.

- Der er blandt andet en fyr, der har skrevet til mig at han live har været ødelagt på grund af Eva Blach siden 2009, men at han tør at stå frem nu, siger Kirsten Lyhne.

En gruppe på 30 tidligere klienter kritiserer Eva Blach køre sine dem ned psykisk, når hun laver erklæringer i sygedagpengesager. En klient fortæller at hun overvejede selvmord efter konsultationen og flere fortæller at de efterfølgende har måtte bearbejde psykiaterbesøget hos en psykolog. Det har fået Aalborg kommune til at stoppe al samarbejde med psykiateren. Nu viser det sig at Frederikshavn Kommune heller ikke vil bruge Eva Blach længere.

- Kvaliteten af det arbejde Eva Blach lavede var ikke god nok. Vi kunne ikke genkende borgerne i de erklæringer hun lavede. Derfor bruger vi hende ikke mere, siger Jytte Heisel, der er sygedagpengeafdelingsleder i Frederikshavn Kommune.

De tidligere klienter siger at Aalborg Kommune allerede fik de første klager over Eva Blach tilbage i 2005, men det var først kort før sommerferien i år at kommunen afbrød samarbejdet. Derfor kræver næstformanden i Familie- og socialudvalget nu at kommunen forklarer hvordan man har tacklet klagerne over Eva Blach.

- Jeg har bedt om at få en redegørelse ved forvaltningen til udvalget, og så må vi se hvad der er op og ned i den her sag, siger Marian Geller (Venstre)

Hjørring Kommune har også benyttet Eva Blach i sygedagpengesager. Kommunens arbejdsmarkedschef Michael Duus siger at i dag til TV2/Nord, at det samarbejde nu skal undersøges.

Eva Blach selv afviser igen i dag at lade sig interviewe om sagen.